Om studentikoze ondervoeding met meer voedsel-variatie tegen te gaan, maar ook om de voortschrijdende vereenzaming het hoofd te bieden zijn bedrijfseconomie studenten Arthur van der Leer en Mark Hendriks samen met hun Vlaardingse oma An Hendriks een Oma’s Pop Up Kookpunt gestart.

In hun Rotterdamse Hoogstraat-studio koken, bakken en braden de 83 jarige An en haar iets jongere vriendinnen op gezette tijden stevige Hollandse kost en natuurlijk de onvermijdelijke gehaktbal.

De uit de hand gelopen schoolopdracht van zes Hogere Economische School Rotterdam-studenten slaat inmiddels zo aan, dat uit alle delen van het land verzoeken komen om een soortgelijke pop-up’s te komen initiëren en daarin bij te staan.

Ondanks de drukke toets en tentamen-tijd zijn Mark Hendriks en Art van der Leer, tussen het gek gebeld worden door allerhande media, eerst daarom maar hun idee en een Kamer van Koophandel-nummer vast gaan leggen c.q aanvragen. Jack Kerklaan schiet de jonge en gerontisch gevorderde initiatoren een wijle aan, plompverloren..

Geef een reactie